Olen alkanut todella pitää tästä kaupungista ja sen tunnelmasta. Täällä on niin huima määrä minua kiinnostavia paikkoja, asioita ja ihmisiä, ettei puoli vuotta ole riittävä aika nähdä ja kokea sitä kaikkea. Erityisesti rakastan hutonkeja, joista olen jo maininnut muutaman kerran. Niihin en kyllästy, toisin kuin kiireisiin ostoskeskuksiin, joita löytyy aivan tarpeeksi koti-Suomestakin. Erään hyvän ystävän kanssa olemme ottaneet Lamatemppelin läheisen hutongin vakioajanviettopaikaksi. Sieltä löytyy yllättäviä kahviloita, juuri sopivasti elämää nähneitä taloja sekä mukavaa kiireettömyyttä.
Hutonki iltavalaistuksessa. |
Toiselle ravintolakokemukselleni voisin antaa melkein täydet pisteet. Kävin syömässä pääsiäisviikon lauantain kunniaksi perinteisessä hotpot-paikassa lammasta. Jokaisen pöydän keskellä syvennyksessä oli kaasuhella, jonka päällä oli kahteen osaan jaettu kattilan tapainen. Molemmilla puolilla oli erimakuista lientä, johon lampaansuikaleet ja lisukkeena olleet naudan mahalaukun palaset sekä kaali pistettiin. Syy miksi kokemus ei saanut täysiä pisteitä, oli se, että kaverini vei minut sinne, vaikka ulkona oli yli kolmekymmentä astetta lämpöä. Kiinalaiset syövät hotpotia etenkin talvisin, ja vaikka kolmekymmentä astetta ei tunnu vielä heistä miltään, itse en veisi suomalaisia sellaisessa helteessä syömään jotain niin kuumaa ruokaa. Se oli ensimmäinen kertani hotpotin äärellä, ja jos ikinä eteenne tulee tilaisuus syödä samoin, suosittelen erittäin lämpimästi!
Tässä kuvassa esiintyy hotpot. |
Nyt kun olen kertonut hyvästä ruuasta, voin vastapainona kertoa paikallisesta makkarasta, jota myydään kaduilla. Tuosta täydellisen vaaleanpunaisesta, pyöreästä ja tasaisesta, kaukaisesti lihaa muistuttavasta asiasta, jota en ole maistanut, enkä tule koskaan maistamaankaan. Niistä lähtevä haju on vastenmielisen ällönmakea; ei sellaista teollista hajua kuulu lähteä makkaroista. Jostain syystä pekingiläiset syövät niitä silti.
Lisää punaisia paperilyhtyjä. |
Hauskaa elämää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti